SM 2024 lauantai: Viimeiset karsinnat ja huipennuksena Suomen ennätys!

13.7.2024

Gerda-Eerika Viinanen ja Svala frá Minni-Borg tekivät sen taas! Suomen ennätys P1 250 metrin passijuoksussa kaikissa ikäryhmissä kirjataan nyt heidän nimiinsä aikaan 22,82 sekuntia. Entisen ennätyksen alle kiisivät myös Veera Niemi ja Hekla frá Viðarbrekku (23,20). Kertun ja Veeran huippuajat rinta rinnan juostuna olivat upea huipennus kisapäivälle. ”Ennätys oli ihan odottamatonta, lähdettiin hakemaan vain varmaa juoksua. Kiitos myös juoksuparille Veeralle”, Kerttu riemuitsi juoksun jälkeen.

Aamulla ratsastettiin viimeisten yksilöluokkien karsinnat. Nelikäynti V1-luokassa näytetään käyntiä, ravia, laukkaa, hidasta ja lisättyä tölttiä. Kaikkien ikäryhmien korkeimpiin karsintapisteisiin 6.60 ratsasti Miina Sarsama Freir fra Kaakkolalla. ”Olen tyytyväinen tämän päivän suoritukseen sekä erityisesti käyntiin ja laukkaan. Muutenkin Reiska suoritti tosi hyvin pienestä ratsastajan epävarmuudesta huolimatta. Hyvällä fiiliksellä huomisiin finaaleihin!”, Miina tiivisti päivän tunnelmat. Senioreissa johdossa finaaliin lähtevät Mari Väyrynen-Kunnas ja Heimur frá Austurkoti (6.40). Junioreiden kärkipaikan jakavat Lilja Kontio ja Dásemd frá Traðarholti sekä Anette Korhonen ja Hrísla från Stenholmen (5.30). Iltapäivällä ratkottiin tukku B-finaaleja, joiden voittaja saa halutessaan osallistua myös A-finaaliin. Senioreiden V1 B-finaalin voittivat Kati Summa Ranta ja Gammur frá Hvammi valttinaan erityisesti hieno laukka.

Viisikäynnissä F1 ratsukko esittää tölttiä, käyntiä, ravia, laukkaa ja kaksi kertaa passia yhden kierroksen pitkillä sivuilla. Kärkisijan senioreissa karsinnan jälkeen jakavat Laura Nyström ja Jenni Kurki Suomikasvateilla Gilda fra Stenkullagård ja Nellika fra Sommarbo pistein 6.20. ”Parempi fiilis eilisen hieman penkin alle menneen tölttisuorituksen jälkeen. Otettiin varman päälle suoritus ja haettiin takaisin hyvä fiilis ja keveys”, Jenni kertoi suorituksen jälkeen. Luokan B-finaalissa iltapäivällä ratkaistiin nuorten mestaruus, jonka nappasi Linnea Sandfors Lilja fra Åkernäsillä. Karsinnan jälkeen kärjessä olleet Aava Andersén ja Randver fra Friðarnesi saivat kotiinviemisiksi hopeaa. B-finaalin voitti Katharina von Freymann Kastanía fra Stenkullagårdilla ja hänet näemme siis huomenna A-finaalissa.

Senioreiden töltti T1 B-finaalin voiton veivät Laura Nyström ja Gilda (5.89). Laura oli tyytyväinen tulokselliseen päivään: ”Aamun 5-käyntiin lähdin tekemään tasaisen varmaa suoritusta ja siinä onnistuttiin hyvin. Gilda tuntui radalla aiempiin päiviin verrattuna rennommalta ja sama fiilis säilyi myös töltin B-finaalissa.” Junioreiden ja nuorten yhdistetyn finaalin voittoon kiiruhti Viivi Kallio Kyndill frá Lytingsstöðumillä (5.61).

Lajimestaruudet jaettiin tänään junioreille ja nuorille luokassa T5. Voitot korjasivat kotiin Lindqvistin sisarukset, Helmi ja Girla från Storön (5.39) junioreissa ja Heini ja Sædís frá Mið-Fossum (5.06) nuorissa. Koko Lindqvistin perhe saapui kisoihin Ahvenanmaalta. ”Matka hevosten kanssa meni hyvin ja kannatti tulla!”, ratsastajat hymyilivät palkintojenjaon jälkeen.

Huomenna kilpailivat huipentuvat passien viimeisiin juoksuihin ja ovaaliluokkien loppuihin A-finaaleihin. Lounastauolla julkistetaan myös maajoukkue, joka lähtee edustamaan PM-kilpailuihin Tanskaan elokuussa.

Seuraa kisatunnelmaa Facebookista: Askellajiratsastuksen
Suomenmestaruuskilpailut & Suomen Islanninhevosyhdistys ja Instagramista
@suomenislanninhevosyhdistys. Näet kisat myös kotoa käsin Havenin livelähetyksestä.

Suomen askellajiratsastuksen maajoukkueen ratsukoita ja kuulumisia voit myös seurata sekä Facebookista että Instagramista @sihymaajoukkue.

Kaikki tulokset IceTest NG -apissa tai IceTest Tickerissä.

Kerttu ja Svala
Miina ja Freir
Laura ja Gilda
Helmi & Girla ja Heini & Sædís