SM 2024 torstai: Tölttiä ja tyylikästä passia!

11.7.2024

Askellajiratsastuksen Suomenmestaruuskilpailut käynnistyivät torstai-iltana kolmella luokalla. Sateesta huolimatta kisojen ensimmäiset mitalistit ratkottiin luokassa PP1 tyylipassi, jossa arvostellaan sekä passiin siirtymistä, askellajin laatua, hidastusta ja lisäksi juoksusta otetaan aika. Nuorten luokan voittoon tyylittelivät Gerda-Eerika Viinanen ja Svala frá Minni-Borg pistein 6,13. Senioreissa voiton vei Oona Ylipuranen Yngvi från Ålebyllä, pisteet 5,79.

Lajimestaruusluokkien karsinnat aloitettiin ryhmäluokilla T5 ja T6. Luokassa T5 esitetään eri osioina hidasta tölttiä, temponvaihteluita sekä tölttiä keskitemposta lisättyyn. Ensimmäisillä sijoilla karsinnan jälkeen finaaliin lähtevät senioreissa Anna Kyllönen ja Kiljan fra Auvila pistein 5,73, nuorissa Viivi Kallio ja Höskuldur fra Lian (6,13) ja junioreissa Anette Korhonen ja Hrisla från Stenholmen (5,23). Senioreiden T6-luokassa, jossa esitetään vapaavalintaista tempoa tölttiä ja löysin ohjin tölttiä pitkillä sivuilla, karsinnan jälkeen johdossa on Mari Väyrynen-Kunnas Heimur frá Austurkotilla. Sijoitukset ratkotaan lopulta finaaleissa senioreiden osalta huomenna perjantaina, ja junioreiden sekä nuorten yhdistetyssä T5-finaalissa lauantaina.

Huomenna kisat jatkuvat kello 8.30 juniorien ja nuorten töltti T1 -luokan karsinnoilla. Seuraa kisatunnelmaa Facebookista: Askellajiratsastuksen Suomenmestaruuskilpailut & Suomen Islanninhevosyhdistys ja Instagramista @suomenislanninhevosyhdistys. Näet kisat myös kotoa käsin Havenin livelähetyksestä.

Suomen askellajiratsastuksen maajoukkueen ratsukoita ja kuulumisia voit myös seurata sekä Facebookista että Instagramista @sihymaajoukkue.

Kaikki tulokset IceTest NG -apissa tai IceTest Tickerissä.

Vilskettä verryttelykentällä ennen tölttiryhmäluokkien alkua